A Földkelte Malawiban

A Földkelte MalawibanEgyesületünk stratégiai együttműködést kötött a Jacaranda Alapítvánnyal Malawiban.

Az alapítvány általános és középiskolát üzemeltet Malawiban, ahol több mint négyszáz aids-árva (Akiknek a szülei az aids miatt vesztették életüket) diák tanulhat díjmentesen.

Az együttműködés nem új keletű. Egyesületünk korábban is nyújtott támogatást az iskolának. A tavalyi évben például több ezer darabos könyvadományt juttatunk el az iskolába.

A könyvek (közel 3000db angol nyelvű) mind a Jacaranda Alapítvány által üzemeltetett könyvtárak készletét gyarapítják. Az alapítvány általános illetve középiskolájának, ahol 400 árva illetve félárva gyerek tanul ingyenesen (Malawiban csak az általános iskola díjmentes), két könyvtára is van. Emellett másik 3 könyvtárat is nyitottak az elmúlt éveben a környező közösségeknek.


fkmalawi03

A mostani megállapodás két részből áll:

– A Jacaranda Alapítvány több hektárnyi termőterülettel rendelkezik Malawiban, amely az iskola élelmiszer ellátását fogja biztosítani a Földkelte szakembereinek segítségével.

– A Földkelte önkéntes tanárokat közvetít ki fél – egy éves időtartamra.

 


fkmalawi02Az iskola igazgatója Marie DaSilva az ország egyik legelismertebb, nemzetközi szinten is jegyzett (CNN Hero) karitatív szervezetének az irányítója, többször is elmondta nekünk, hogy nagy segítség lenne, ha angolul beszélő önkéntes tanárok jönnének az iskolába, ahol egy tanéven keresztül oktatnák a helyi gyerekeket.

 

 

 


Várjuk önkéntesek jelentkezését! Érdeklődni elérhetőségeink bármelyikén lehet!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük